Buyer personas

 

Een buyer persona is een beschrijving van je meest ideale prospect gebaseerd op marktonderzoek plus data over je huidige klanten. Niet een echte real life prospect, maar een fictieve. Je beschrijft een denkbeeldig persoon die door zijn werk, privéleven en achtergrond heel goed past bij het product dat je verkoopt.
In een personabeschrijving vind je daarom persoonlijke, demografische en sociografische kenmerken. Maar ook de uitdagingen waar de persona mee te kampen heeft en de (online) plekken waar de persona informatie zoekt. Zo’n beschrijving helpt jouw organisatie om je prospect beter te begrijpen en om je acties en informatie beter op hem af te stemmen. Doe je dit goed, dan zullen je prospects uitgroeien tot ideale klanten.

 

 

 
 


Gert Jan Schop

Nu even ‘met de pet op’ van eigenaar en eindredacteur. Mijn drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Managementmodellensite.nl draagt daaraan bij. Naast consultant, adviseur en businesscoach treed ik af en toe op als docent en trainer.

Wat kan ik voor je betekenen?

Als consultant, adviseur en businesscoach ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij processen op het gebied van leren, ontwikkelen, veranderen, strategie en implementatie. Contact? Stuur een mail naar info@gertjanschop.nl.