googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)

Ins & outs van benchmarking

 

ins-and-outs-van-benchmarkingBenchmarking is organisatievergelijking ten aanzien van prestaties en/effecten en/of activiteiten in de vorm van het aanwijzen van best practices, die gericht op verbetering door leren. Benchmarking en verbetermanagement zijn dus gekoppeld.
Benchmarking bij de overheid is in de loop der jaren sterk bepleit. Een voorbeeld. De commissie- Van Rijn publiceerde begin 2001 een rapport onder de titel ‘Investeren in mensen en kwaliteit – De arbeidsmarkt in de collectieve sector’. Daarin pleit de commissie voor meer prestatieafspraken en meer in het algemeen sturen op prestaties, meer inzet van ICT en een beter personeelsbeleid. De commissie meent dat benchmarking bij een beter management past.
In de commentaren op het rapport is de wenselijkheid van benchmarking, zelden expliciet bestreden. Gezien het belang van het rapport in de rijksdienst, in 2001 en later, kan het onderwerp benchmarking als een actueel thema in de rijksdienst
gerekend worden.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.