Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Inkoopportfolio: basis voor inkoop- en marketingstrategie

 
Voor de meeste bedrijven vormen afnemers en leveranciers geen homogene groep. Vanuit marketing en inkoop moeten gedifferentieerde marketing- en leveranciersstrategieën worden toegepast om efficiënt en effectief middelen in te zetten.

Portfoliomanagement kan hierbij ondersteuning bieden. Met behulp van de inkoopportfolio kan het relatieve belang van de in te kopen (of te verkopen) producten voor afnemers duidelijk worden gemaakt en daarmee de machtspositie tussen beide partijen worden aangegeven. Vervolgens kan uit de gegevens de inkoop of marketingstrategie worden afgeleid.

In dit artikel, eigenlijk hoofdstuk uit een boek geschreven door Marion Kempeners en Arjan van Weele, wordt onder meer ingegaan op de consequenties van de inkoopportfolio voor de machtspositie van leveranciers en afnemers en de daaruit volgende inkoopstrategie of marketingstrategie.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.