googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)

The One Number You Need to Grow

[ad#02]
De CEO’s in de zaal wisten alles van de kracht van loyaliteit. Ze hadden hun bedrijven al omgevormd tot marktleiders, grotendeels door het opbouwen van intens loyale relaties met klanten en werknemers. Nu waren de chief executives – van Vanguard, Chick-fil-A, State Farm en een half dozijn andere toonaangevende bedrijven – bijeengekomen om een dag lang inzichten uit te wisselen die hen zouden helpen hun loyaliteitsinspanningen verder te verbeteren. En wat ze hoorden van Andy Taylor, de CEO van Enterprise Rent-A-Car, was meeslepend.

Taylor en zijn senior team hadden een manier bedacht om klantenloyaliteit te meten en te beheren zonder de complexiteit van traditionele klantonderzoeken. Elke maand ondervroeg Enterprise haar klanten met slechts twee eenvoudige vragen, één over de kwaliteit van hun huurervaring en de andere over de kans dat ze opnieuw zouden huren bij het bedrijf. Omdat het proces zo eenvoudig was, was het snel. Hierdoor kon het bedrijf binnen enkele dagen gerangschikte resultaten voor zijn 5.000 Amerikaanse filialen publiceren, waardoor de kantoren in realtime feedback kregen over hoe ze het deden en de mogelijkheid om van succesvolle peers te leren.

Lees het hele artikel op HBR.Dit artikel past onder andere bij het Kano-model.Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.