Reflectie ongeschreven regels

Deze reflectieopdracht helpt je bij het verkennen van de onzichtbare maar krachtige wereld van ongeschreven regels binnen jouw werkomgeving. Ongeschreven regels – de stille normen, verwachtingen en tradities die ons gedrag en interacties op de werkplek vormgeven – spelen een belangrijke rol in het definiëren van de cultuur en dynamiek van elke organisatie. Ze beïnvloeden alles, van besluitvormingsprocessen tot de manier waarop we met conflicten en feedback omgaan en zelfs hoe nieuwkomers zich integreren in het team.
Deze opdracht nodigt je uit om diep na te denken en te reflecteren op de invloed van deze ongeschreven regels op jou, je collega’s en de algehele prestaties en welzijn van jouw team of organisatie. Door middel van zorgvuldig geselecteerde vragen zul je de kans krijgen om zowel de helpende als de belemmerende aspecten van deze regels te onderzoeken en hoe je je persoonlijk verhoudt tot deze onzichtbare krachten.
Het doel van deze opdracht is niet alleen om bewustwording en inzicht te creëren, maar ook om je te inspireren en uit te dagen om na te denken over mogelijke veranderingen. Hoe kunnen we samenwerken om een cultuur te cultiveren die openheid, inclusiviteit en transparantie bevordert? Hoe kunnen we de ongeschreven regels die ons tegenhouden transformeren en tegelijkertijd die welke ons ondersteunen versterken?
Deze opdracht moedigt je aan om kritisch en creatief te denken, om dialoog te bevorderen en om actieve stappen te overwegen die je kunt ondernemen om een positieve impact te hebben op jouw werkomgeving.

Je kan deze reflectieopdracht lezen en downloaden op reflectiesite.nl.