Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Zelf een causaal diagram maken

Om zelf een causaal diagram te maken, hebben we een aantal tips.

 

1. Post-it’s

 

Zeker wanneer je samenwerkt met een aantal andere mensen is het beste advies om met post-it’s op een muur te werken. Heel klassiek, maar nog steeds buitengewoon effectief.

 

 

2. Whitebord

 

Wil je digitaal werken met post-it’s en met meerdere personen, dan is Whiteboard van Microsoft een aanrader. Je kan meerdere personen uitnodigen, digitaal met post-it’s werken en er is geen begrenzing aan het werkblad. Na een meeting kan je het werkblad exporteren naar een jpeg-bestand.
Het bestand blijft voor iedereen toegankelijk, ook na de meeting.
Je kan Whiteboard als geïntegreerde oplossing in MS Teams gebruiken, maar Whiteboard naast Teams gebruiken en dan werken met scherm delen geeft meer opties.

 

 

 

3. Diagrameditor.nl

 

Snel, online en gratis een causaal diagram maken kan met diagrameditor.nl. Nadeel: werkblad is begrensd.

 

 

4. Pen en papier

 

Werk je alleen dan werkt pen en papier ook nog heel goed (zoals toegepast door Friso Coumou).

 

 

En natuurlijk kan je gewoon met powerpoint aan de slag, maar ook hier zit je met de beperkingen van het werkblad.


Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.