Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Veranderproces uitstippelen met acht stappen van Kotter

 

De tool, gebaseerd op de acht veranderstappen van Kotter, helpt je om een veranderproces uit te stippelen. De tool maakt gebruik van acht vragen:
 

  1. Welke actie ondernemen we om het urgentiebesef te verhogen?
  2. Hoe vormen we een leidend team? Wie moeten daar deel vanuit maken?
  3. Wat is onze visie op de verandering en hoe ziet onze veranderstrategie eruit?
  4. Hoe gaan we de verandervisie communiceren?
  5. Hoe gaan we een breed draagvlak creëren?
  6. Welke korte termijn resultaten willen we realiseren? Hoe gaan we dat aanpakken?
  7. Wanneer en hoe gaan we consolideren?
  8. Hoe verankeren we het nieuwe systeem?

Je kan de tool downloaden als pdf, printen en schrijven of als powerpoint, typen en dan printen. Natuurlijk kan je de tool alleen gebruiken, maar nog beter om het met elkaar te doen. Nog een idee: sluit de laptop of computer aan op de beamer, bespreek iedere stap en typ de tekst zodat iedereen direct kan meekijken.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.