Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Conflicthantering bij onderhandelingen
Spel van de Polen

Onderhandelingen dragen altijd een tegengesteld belang in zich. Anders hoeft er niet onderhandeld te worden. Maar dat is ook de kiem voor conflicten. Hoe de onderhandelingen aflopen heeft daarom veel te maken met conflicthantering.

Er staan zes mannen en vrouwen rondom een tafel, waarop een groot wit vel papier ligt. Aan beide uiteinden van de
tafel staan er twee en aan iedere zijkant van de tafel één iemand. Op het papier liggen wascokrijtjes; aan de ene
kant geel en rood, aan de andere kant blauw en groen. Eén van hen pakt het gele wascokrijtje en tekent een sierlijke gebogen lijn op het papier. Een ander vult de lijn aan met rode cirkels aan ieder uiteinde. Iemand aan de andere kant van de tafel vult de rode cirkels keurig in met groen en blauw. Dan pakt de man die aan de ene zijkant van de tafel staat het rode wascokrijtje brutaal van de ander af en zet een groot kruis dwars door de tekening in wording. De anderen kijken verstoord, maar zeggen niets. Degene die begonnen is tekent nu eenzelfde gele gebogen lijn op een ander deel van het papier.

Lees het hele artikel en download de pdf.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.