Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Beroemde mislukkingen

Het zal je maar gebeuren …

Lucille Ball, Amerikaanse comédienne, model, filmster, een van de meest
populaire en invloedrijke sterren en een van de langste acteercarrières: de toneelschool afgestuurd met een briefje met daarop: ‘Verspilt haar tijd. Te verlegen om haar beste beentje voor te zetten.’

The Beatles: afgewezen door Decca Records Company met als opmerking: “We houden niet van hun sound. Hun gitaarmuziek is ouderwets.”

Thomas Edison: zijn leraar vertelde hem dat hij te dom was om wat dan ook te leren en dat hij een type baan moest zoeken waarbij zijn aardige persoonlijkheid vooral van pas zou komen.

Walt Disney: ontslagen bij een krant omdat hij onvoldoende voorstellingsvermogen had en geen originele ideeën.

Abraham Lincoln: zijn verloofde overleed, hij faalde twee keer in het ondernemerschap, had een zenuwinzinking en verloor bij acht verkiezingen.

Deze voorbeelden komen uit een You Tube filmpje met de titel ‘Famous Failures’, ‘beroemde mislukkingen’. De boodschap is helder: deze mensen zijn niet bij de pakken neer gaan zitten na negatieve feedback. Ze zijn actief aan de slag gegaan om de critici te laten zien dat die er naast zaten. Het zijn voorbeelden van een op groei gerichte mindset (growth mindset). Dit is een manier van denken, waarbij je ervan uitgaat dat intelligentie en talent te ontwikkelen zijn, dat alles kan groeien, dat niets vaststaat.

Lees het hele artikel en download de pdf.Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.