Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Inkoopportfolio Kraljic zelf maken

 

 

Dit Kraljic analyse model plot de top 25 grootste inkoopcategorieën op 2 assen:

  • De financiële as (Waarde) waarbij de bovenste helft (>5) 80% van het inkoopvolume bevat. Onder de 5 bevat de categorieën kleiner dan 20%.
  • De risico as (Risico) heeft het gemiddelde risico weer gebaseerd op Impact, Schaarste, Technologie en Omschakeling.
 

Vul zelf de top 25 categorieën in, aflopend op grootste omzet. De rest van de omzet zet je onderaan bij “Overige categorieën”.

Vul vervolgens de 4 risicoscores in door 0,1,2 of 3 in te vullen in de betreffende kolom, de naam en kleur verandert automatisch. Het gemiddelde Risico wordt berekend en vul je dus niet is.

PS. Voor de plaats en grootte van de ‘bollen’ maakt het niet uit of je de echte omzet invult of het percentage.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.