Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Visievierluik – tool

 

Het visievierluik kan je als basis gebruiken om een visie te formuleren.

Download de tool, print of beam op een whiteboard en ga aan de slag.

Het hoger doel gaat over de vraag ‘waarom wij bestaan’. Kunnen wij ons bestaan legitimeren, wat is de essentie van ons bestaan als organisatie, wat is onze bestaansgrond?
 

Het gewaagde doel draait om de vraag ‘waar gaan wij heen?’. Het gewaagde doel dient ter inspiratie in relatie tot het hogere doel. Waar ligt onze uitdaging, wat is ons ultieme doel?

De kernwaarden staat voor de vraag waarvoor wij staan. Wat zijn onze overtuigingen, onze principes? Wat geldt in onze organisatie als ‘goed’ en wat als ‘slecht’? Wat als ‘wenselijk’ en ‘onwenselijk’ gedrag?

Onze kernkwaliteiten draait om de vraag ‘waarin wij uitblinken’. Wat zijn onze natuurlijke sterkten, waarmee hebben wij steeds opnieuw succes?

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.