Rethinking historical methods in organization studies

Dit artikel benadrukt hoe belangrijk het is om de geschiedenis van een organisatie goed te begrijpen. Door het gebruik van de OSC-matrix en het onderscheiden van verschillende soorten bronnen, zoals rapporten en uitvoerende acties, worden onderzoekers aangemoedigd om diepgaand onderzoek te doen. Het doel is om nauwkeurige en interessante verhalen te maken die laten zien hoe organisaties door de tijd heen zijn veranderd en gegroeid. Bijvoorbeeld, door jaarverslagen en interne memo’s te bestuderen, kunnen onderzoekers beter begrijpen hoe een bedrijf zich heeft ontwikkeld en wat de kernidentiteit ervan is.

OSC-matrix

De OSC-matrix is een methodologisch model dat wordt gebruikt in organisatieonderzoek om verschillende soorten organisatorische bronnen te categoriseren en te analyseren. Door deze bronnen te classificeren en te begrijpen, kan je als onderzoeker een dieper inzicht krijgen in de geschiedenis en ontwikkeling van een organisatie. De OSC-matrix helpt onderzoekers om kritisch te kijken naar de bronnen die ze gebruiken en om betrouwbare en rijke historische verhalen te creëren die de complexiteit van organisaties weerspiegelen.

Voorbeelden

Door deze verschillende soorten bronnen te bestuderen en te analyseren, kunnen onderzoekers een completer beeld krijgen van de geschiedenis en ontwikkeling van een organisatie. Dit helpt bij het begrijpen van de factoren die hebben bijgedragen aan het succes en de groei van het bedrijf door de jaren heen.

Door te kijken naar verschillende soorten documenten zoals rapporten en actieplannen, kunnen onderzoekers een beter beeld krijgen van hoe een bedrijf in de loop der tijd is veranderd. Bijvoorbeeld, door oude jaarverslagen te bestuderen, kunnen ze zien hoe het bedrijf is gegroeid en welke belangrijke beslissingen zijn genomen.

Het onderzoeken van interne memo’s en communicatie kan helpen om te begrijpen hoe de bedrijfscultuur in de loop der jaren is veranderd. Bijvoorbeeld, door oude e-mails en notities te analyseren, kunnen onderzoekers inzicht krijgen in hoe werknemers met elkaar omgingen en hoe beslissingen werden genomen.

Het bekijken van historische foto’s en video’s van bedrijfsevenementen en werkomgevingen kan laten zien hoe de fysieke ruimte van een organisatie in de loop der tijd is geëvolueerd. Bijvoorbeeld, door oude foto’s van kantoren te bestuderen, kunnen onderzoekers zien hoe de werkomgeving is veranderd en aangepast aan nieuwe behoeften.

Lees het hele artikel en download de pdf.

Download medium pdf