Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Herontwerp, reengineering en ontwikkeling

 

Het organisatieparadigma van maximale taakverdeling wordt meer en meer verlaten. Vanuit Business Process Reengineering, lean production en de sociotechniek worden methoden aangereikt voor het herontwerp van organisaties. Veel herontwerpprojecten leiden echter net tot het gewenste resultaat. Onderzoek toont aan dat het moeizame verloop van organisatieveranering mede verklaard kan worden uit de aanpak van het veranderingsproces. Belemmeringen tijdens veranderingen zijn verbonden met de wijze van besluitvoering tijdens de verandering, een beperkte aandacht voor het leervermogen van organisaties, de cultuur en wijze van leidinggeven, machtspolitieke processen gericht op positiebehoud en de wijze waarop sturing wordt gegeven aan het veranderingsproces.
Het veranderingsvermogen van organisaties kan worden verhoogd door aandacht te besteden aan genoemde factoren en door te pendelen tussen ontwerpen en ontwikkelen waarbij de leden van de organisatie gaandeweg leren om veranderingen zelfstandig vorm te geven.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.