Je kunt de kleuren (niet) overstijgen

 

De namen van Léon en mij zullen voor de buitenwereld altijd verbonden blijven, vooral door het handboek Leren Veranderen (1999, 2006, 2015). Het kleurendenken springt daarin het meest in het oog. Toch ontstaat zoiets vanuit een onderstroom van gedeelde opvatingen: dat ons vak een ambacht is waarin oefening kunst baart, dat je lerend in het vak moet staan om effectief te blijven en dat je wetenschap en praktijk verbindt om robuuste taal te vinden voor wat we doen. En ook, tijdens het samen schrijven: dat een goed gesprek of een nieuw idee ontstaat doordat je niet zomaar hetzelfde denkt en je dat waardeert. Die onderstroom kleurt ook het kleurendenken: een model tussen praktijk en wetenschap, bedoeld om van te leren, spanning op te zoeken en betekenis te geven. Nu Léon met emeritaat gaat, kan ik niet anders dan stilstaan bij de groei van het kleurendenken.
Met die onderstroom in gedachten.

 
 


Gert Jan Schop

Nu even ‘met de pet op’ van eigenaar en eindredacteur. Mijn drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties. Managementmodellensite.nl draagt daaraan bij. Naast consultant, adviseur en businesscoach treed ik af en toe op als docent en trainer.

Wat kan ik voor je betekenen?

Als consultant, adviseur en businesscoach ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij processen op het gebied van leren, ontwikkelen, veranderen, strategie en implementatie. Contact? Stuur een mail naar info@gertjanschop.nl.