Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Veranderen in kleuren

 

veranderen-in-kleurenAuteur: Léon de Caluwé

In dit hoofdstuk wordt de zogenaamde kleurentheorie beschreven: de ontstaansgeschiedenis, de achterliggende denkbeelden, de toepassingen, enige theoretische verdieping en enige empirie. Er is al veel over deze theorie geschreven en hij is heel populair in binnen- en buitenland. Dit artikel vat die theorie nog eens kernachtig samen en geeft de nieuwste theoretische inzichten. Iedere veranderaar kent wel de hoofdlijnen en heeft de theorie wel eens gebruikt. Maar kent iedereen de kern, de
achtergronden en de laatste nieuwtjes? Om die reden is een kernachtig en up-to-date artikel, aangevuld met enkele theoretische noties en empirie erover, zinvol.
We beginnen met de ontstaansgeschiedenis van de theorie (paragraaf 1); dan komen de essenties van de vijf kleuren (paragraaf 2), gevolgd door de relevante empirie over de kleuren (paragraaf 3). In paragraaf 4 worden de toepassingsmogelijkheden samengevat. In paragraaf 5 geven we een theoretische verdieping op drie terreinen: omgaan met dilemma’s; emoties en waarden en geloofssystemen.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.