Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Verandermanagement in geuren en kleuren

 

verandermanagement-in-geuren-en-kleuren

Vaak wordt tegenwoordig gezegd dat veel initiatieven om een verandering in een organisatie te bewerkstelligen op een jammerlijke mislukking uitlopen. De les hieruit is dat leidinggevenden die opdrachten geven tot dergelijke veranderingsprocessen er goed aan doen een verandering beter te doordenken. En er moet ook een betere interactie komen tussen opdrachtgever en adviseurs want het zijn ook niet zelden adviseurs die met een bepaalde aanpak op de proppen komen. Hoe zouden we adviseurs en opdrachtgevers beter kunnen ‘wapenen’ tegen foute beslissingen?
Ons inziens is een stapje in de goede richting het zichtbaar maken van verschillende veranderingsaanpakken. We kunnen daartoe te rade gaan bij ‘Het boek verandering’ van de gebroeders Ten Have. De auteurs De Caluwé en Vermaak helpen ons met het boek ‘Leren veranderen’ op dat punt echter beter. Niet een boek dat ‘Structure in fives’ biedt zoals Mintzberg doet, maar toch ook hier vijf magische veranderingsaanpakken in een kleurenpalet.
Deze beschouwing handelt over het kiezen van een veranderingsstrategie. We volgen het boek daarover van De Caluwé en Vermaak. Zij onderscheiden vijf kleuren en vijf daarmee verbonden strategieën voor veranderen.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.