Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Ansoff-matrix: tool

Deze tool helpt je om na te denken over je huidige en gewenste strategie. Met de Ansoff-matrix-tool breng je eerst je huidige productportfolio en markt(en) in zicht, anders gezegd: je huidige product-marktcombinaties.
Vervolgens ga je kijken welke nieuwe producten je als organisatie zou kunnen ontwikkelen. Kies daarbij producten die dicht in de buurt van je huidige productportfolio zitten.
En je brengt in beeld wat aangrenzende markten zijn waarop je als organisatie zou kunnen opereren.

Stel dat je kiest voor de productontwikkelingsstrategie, wat betekent dat dan voor je huidige strategie? Wat wil of moet je behouden, en wat moet er veranderen? En wat is de impact van die veranderingen voor je organisatie?

 

Dit is een standalone-tool. Prima om met elkaar eens een aantal strategische bespiegelingen te hebben, maar onvoldoende voor een verdere doorontwikkeling van je strategie.

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.