Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Teamoverleg rendeert als u strak aanstuurt

 
Als u wilt dat teambijeenkomsten iets opleveren, geef de deelnemers dan uitdrukkelijk de opdracht naar buiten te komen met de beste of de correcte oplossing. Dan kunnen ze er zich niet van af maken met een flauwe oplossing waarvan de grote merite is dat niemand er tegen was. Dat is één van de dingen die twee onderzoekers onthouden uit de literatuur over werken in teams.
Jessica Mesmer-Magnus en Leslie DeChurch lazen studies over dik 20 jaar wetenschappelijk onderzoek. Ze stelden vast dat er een verschil bestaat tussen wat teams doen, en wat ze zouden moeten doen om resultaten te boeken.

Overleg is nodig in teams. Maar het is niet omdat veel gepraat wordt, en omdat de sfeer goed zit, dat een team ook effectief goede prestaties neerzet, zo blijkt uit de veldstudies.

Het nuttigst is de overlegtijd te besteden aan het uitwisselen van informatie die nog niet algemeen verspreid is.

Het is de manager die door de juiste communicatie kan bereiken dat teams hun potentieel realiseren.

Volgens Mesmer-Magnus en DeChurch presteren uw teams beter als u het volgende doet:

  • Zorg dat de gesprekken goed gestructureerd verlopen
  • Stimuleer een geest van samenwerking
  • Zet de vaardigheden en kennis van de teamleden in het licht
  • Focus op het overbrengen van nieuwe en unieke informatie.

Bron: 6minutes.be

Datum: 24 augustus 2010
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.