Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Tien tips om te ontsnappen aan de waan van de dag

 

tien-tips-om-te-ontsnappen-aan-de-waan-van-de-dag“Kun je snel advies geven? Het moet namelijk over een uur in het directieteam worden besproken”, “Ik hol van de ene naar de andere vergadering”, “In de trein kan ik rustig alle stukken doornemen waar ik overdag niet aan toe kom”. Bestaat de waan van de dag? Ja, het is ieders eigen waan. Het is de roes van de dag, waaruit u wordt ‘wakker geschud’ als er echt iets belangrijks gebeurt.

Als slachtoffer van de waan van de dag voelt u zich heel druk. Waarschijnlijk reageert u alleen maar op dingen die dringend zijn, maar niet belangrijk. Het slachtoffer zucht en klaagt veel. Helaas helpt dat niet. Anske Plante Professional Organizing geeft tips:

 1. Kip met kop: ga niet als een kip zonder kop aan de slag! Organiseer een intake van vragen, van uw werk. Als uw baas u vraagt of u een taak wilt uitvoeren, neem dan de tijd om na te gaan wat precies de bedoeling is.
 2. Pas op de plaats: neem tijd om met uw benen op het bureau na te denken over wat u zou moeten doen en hoe u het gaat aanpakken.
 3. Durf te doen: “Wat men moet leren doen, leert men door het te doen” (aldus Aristoteles).
 

Zelfmanagement in tien stappen

 1. Ga na wat een verandering u oplevert. Breng de voor- en nadelen in beeld. “Wees de verandering die je in de wereld wilt zien.” (Mahatma Ghandi)
 2. Niet wijzen naar de ander: ga na wat u zelf kunt doen om iets te veranderen. En doe dat dan ook.
 3. Niet meehuilen. Steek geen energie in het praten over de problemen, maar ga iets doen. Pak aan.
 4. Maak u druk over werkelijk belangrijke zaken!
 5. Breng overzicht aan en houdt ook overzicht.
 6. Clean desk.
 7. Maar ook ´clean inbox´: zorg dat uw inbox elke dag leeg is.
 8. Filteren! Infobesitas is de nieuwe ziekte van 2010. Wilt u niet ten onder gaan aan de ongelofelijke hoeveelheid informatie die elke dag over u wordt heen gestort, dan moet u filteren. Dus weg met die informatie waar u eigenlijk niets mee doet.
 9. Tweeminutenklusjes. Er zijn genoeg dingen die u even snel kunt doen. Mail afhandelen en weggooien, opruimen tussendoor, een tijdschrift doornemen en doorsturen, abonnement op een tijdschrift opzeggen (omdat u het toch niet leest);
 10. Morgen is er weer een dag! De meeste klussen hoeven echt niet allemaal vandaag af, ook al krijgt u het idee dat men dat wel van u verlangt.

Bron: Managersonline.nl

 
 
Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.