Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

GROW-coachingmodel

modelgrowmodel

 

 
 


GROW is een afkorting van:

Goal

Maak het doel van het coaching gesprek duidelijk. Is het wel een coachinggesprek? Wil de medewerker gecoacht worden of alleen instructies ontvangen?

Reality

Maak de huidige situatie duidelijk voor beide partijen. Wat is nu het probleem?

Options

Onderzoek de oplossingsmogelijkheden. Stel open vragen in de juiste volgorde. Laat de gecoachte zelf de oplossingen bedenken. Dit kun je sturen door: Wat zou je er aan kunnen verbeteren? Hoe zou je het anders kunnen doen? Op welke andere wijze had je kunnen reageren?

Wrap up

Voor het einde van het gesprek moet het duidelijk zijn wat de gecoachte gaat doen.

Belangrijk voor de performance van de coach is:

  • Actief luisteren,
  • Empathie tonen,
  • Nieuwsgierig zijn,
  • Vertrouwen krijgen,
  • Liefdevol confronteren.

 
 

Meer weten? Wij selecteerden de volgende boeken voor jou.

Executive coaching

  Executive coaching is een bijzondere vorm van coaching. Executive coaches begeleiden eindverantwoordelijke of senior managers. Hoe zij functioneren heeft een grote impact op de resultaten van de organisatie. José Vos-Boven beschrijft de inzichten die ze als coach heeft opgedaan tegen de achtergrond van haar opleiding tot gestalttherapeut en kennis

Alles (z)onder controle

  Tijdsdruk, informatie-overload, afnemende voorspelbaarheid, een overvolle markt waar geen monopolies meer bestaan. Ziedaar de hoofdbestanddelen van de moderne tijd, waarin een groeiend aantal managers de spanning in het lijf en geest voelt oplopen en sommigen daarvan pas bij burnout tot besef komen. In dit boek wordt de wereld om

 

Aanvullende artikelen

 

Tools om zelf toe te passen

 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.