Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Strategie als ‘balanced’ proces

Strategie als ‘balanced’ proces

Download Strategie als ‘balanced’ proces jpeg

Download Strategie als ‘balanced’ proces ppt

 


Strategie als zuiver rationeel of zuiver intuïtief proces komt niet voor, najagen van een dergelijke werkwijze is een illusie. Strategie is een kwestie van balans. Jing en jang. Linker- en rechterhersenhelft. Ratio en emotie (creativiteit).

Basis bij strategievorming is een beschrijving van de richting op basis van een gedegen interne en externe analyse. Na formulering van de strategie volgen we bewuste strategie maar houden ‘feeling’ met de omgeving, zowel intern als extern. We laten ruimte voor toeval, voor ideeën, voor spontane acties. Een deel van de beoogde strategie zal niet worden gerealiseerd.

De uiteindelijk gerealiseerde strategie is een samensmelting van bewuste strategie met acties die voortkomen uit ontwikkelingen in onze omgeving.

Een combinatie van een lange termijn-slag met korte termijn-slagen.
 

Meer weten? Wij selecteerden de volgende boeken voor jou.

 

Aanvullende artikelen

Het strategisch proces

Iedere organisatie heeft behoefte aan een langetermijnvisie die richting geeft aan de ontwikkeling van een organisatie en waarmee het mogelijk is langetermijnkeuzes en – investeringen te onderbouwen. Iedere organisatie is daarom op de een of andere manier met strategie bezig, maar de manier waarop verschilt sterk en zelfs binnen een

 

Tools om zelf toe te passen

Implementatieplan

Een nieuw proces ingericht, een nieuwe strategie ontwikkeld of we hebben een idee over een nieuwe organisatie-inrichting, maar hoe gaan we dit implementeren? Hieronder vind je een zeer uitgebreid implementatieplan. Misschien is het hele plan passend voor jouw situatie, misschien hoef je alleen maar delen van het implementatieplan te gebruiken.

 Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.