Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Model Knoster

Model Knoster

 
Samengevat:


Ingrediënt


Zorgt voor


Anders

strategie

duidelijkheid

verwarring

consensus

commitment

sabotage

vaardigheden

vertrouwen

ongerustheid

prikkels

acceptatie

weerstand

middelen

enthousiastme

frustratie

plan van aanpak

koersvastheid

tredmolen

Tabel: samenvatting model Knoster

Bron: Vonk, R.., Succesvol trainen van medewerkers, Maintenance Management, (7/8) 2003
 

De bouwstenen van het KPMG-model kunnen worden gecombineerd met model Knoster, wat leidt tot het model, weergegeven in het onderstaande figuur.

samenhangtotgroeienverandering

 

 

Meer weten? Wij selecteerden de volgende boeken voor jou.

Organisatiestructuren

  Henry Mintzberg beschrijft in dit boek welke organisatiestructuren ten grondslag liggen aan een effectieve organisatie. Hij introduceert vijf basisstructuren die garant staan voor een succesvolle bedrijfsvoering en licht de pluspunten en de valkuilen op heldere wijze toe. Zo reikt hij studenten en managers praktische ontwerpen aan die zij direct

 

Aanvullende artikelen

 

Tools om zelf toe te passen

 
Onderdeel organisatieanalyse - klik hier Onderdeel opleiding Middle Management - klik hier

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.