Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Distributiebesturing webshops: van push naar pull
Webwinkels beconcurreren elkaar steeds meer: wie is de snelste en het goedkoopst? Dit terwijl dat voor de meeste klanten niet het belangrijkste is. Dit blijkt uit het onderzoek ‘Distributiebesturing webshops: van push naar pull’ uitgevoerd door het team van DeliveryMatch.
Middels een pullproces stuurt de consument als het ware het logistieke proces. De kans dat het pakketje bezorgd kan worden, dus dat er iemand is om het pakket in ontvangst te nemen wordt op deze manier 95%, wat een gemiddelde besparing oplevert van € 0,21 per order. Daarnaast kan nog eens € 0,57 per order worden bespaard door het verminderen van de magazijnkosten. Deze besparing zit vooral in toeslagkosten die worden bespaard door orders gelijkmatiger te verspreiden. Daarbij blijkt dat een pullproces voor gemiddeld 4,45% meer omzet zorgt, zowel door nieuwe als terugkerende klanten.

Lees het hele artikel en download de pdf.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.