Hoe ga je als manager om met integriteit van je team?

Als manager van een team krijg je natuurlijk ook in sommige gevallen te maken met persoonlijke gesprekken met je teamleden. Logisch, want dit kan namelijk soms ook de reden zijn dat mensen even wat minder presteren. Het is daarom dus wel belangrijk dat je ook weet om hier op de juiste manier mee om te kunnen gaan. Het kan namelijk niet zo zijn dat wanneer iemand je iets vertelt, jij dit vervolgens bij het koffiezetapparaat aan een andere leidinggevende vertelt. Toch blijkt dit in de praktijk best lastig om te kunnen omgaan met de integriteit van je team. Dit gebeurt niet eens altijd bewust, maar meer omdat de persoon in kwestie zijn of haar verhaal wil delen met een ander manager om te kunnen sparren over hoe hiermee om te gaan. Daarom leggen we je hier precies uit hoe je dit als manager het beste kunt doen.

Zorg voor de juiste cultuur

Een belangrijke eerste stap is het creëren van een cultuur waarin integriteit centraal staat. Dit kun je doen door zelf het goede voorbeeld te geven en duidelijke waarden en normen te communiceren naar je team. Laat zien dat integriteit voor jou geen compromis is en moedig je teamleden aan om dezelfde hoge standaard aan te houden. We zien namelijk nog te vaak dat veel mensen het lastig vinden om hun verhaal te kunnen vertellen, omdat ze bang zijn dat de manager niet de enige is die dit verhaal dan bij zich draagt. Aan jou dus de taak om te bewijzen dat dit wel zo is. Let daarbij ook goed op wat je thuis allemaal vertelt, maar daarover later meer.

Zorg dat je informatie veilig bewaard

Als manager komt er een hele hoop op je af. Het is daarom dus ook niet heel gek dat je per teamlid een soort dossier bijhoudt met allerlei zaken. Dit zullen niet alleen werkgerelateerde zaken zijn, maar ook persoonlijke kwesties. Het is dus wel belangrijk dat je deze informatie veilig bewaard. Het kan namelijk niet zo zijn dat dit in verkeerde handen komt. Stel dat je bijvoorbeeld een keer op het openbare netwerk in de trein aan het werk bent, dan is het wel belangrijk dat je bijvoorbeeld een VPN gebruikt die je informatie extra versleutelt. Zo kun je bijvoorbeeld VPN diensten vergelijken om te kijken welke het meest geschikt is voor je. Je wilt namelijk niet dat de persoonlijke verhalen van jouw teamleden in verkeerde handen vallen.

Let op wat je thuis deelt

Heb je inmiddels via VPNdeals een goede VPN af kunnen sluiten? Dan hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat kwaadwillenden de informatie van je kunnen stelen, mits je natuurlijk geen rare links aanklikt. Een ander punt is thuis. Het is namelijk logisch dat jij je verhalen die je op  het werk meemaakt, ook thuis met je partner wilt delen als je een partner hebt. Belangrijk daarbij is wel dat je ook je partner op het hart drukt integer om te gaan met deze informatie en bepaalde informatie liever niet deelt.