Welk type manager ben jij?

Als we het hebben over een manager, dan is dat iemand die de boel aanstuurt, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Toch zien we dat de rol van managers in de afgelopen jaren enorm is veranderd en er veel meer van je wordt gevraagd als mens, dan dat dit in het verleden het geval was. Uiteraard ben je als manager nog steeds verantwoordelijk voor de interne processen binnen het team en om ervoor te zorgen dat iedereen zijn of haar taken uitvoert en zich daarnaast ook verder blijft ontwikkelen. Toch blijkt dat dit lang niet voor iedereen even eenvoudig is. Zo zien we bijvoorbeeld dat de ene manager echt een coach is, terwijl de ander zich meer opwerpt als leider.

Natuurlijk hangt dit ook af van de positie waarin jij je bevindt en het team dat je om je heen hebt. Wat vooral belangrijk is, is dat jij weet wat er in een bepaalde situatie van jou als manager wordt gevraagd. Het kan dus heel goed zijn dat je de ene keer een coachende rol op je moet nemen, terwijl je de andere keer juist een leidersrol moet hebben. Om je een idee te geven welke type managers er zijn, hebben we de meest voor de hand liggende voor je op een rijtje gezet.

De leider

De meeste managers zijn leiders. Althans, dat denken ze vaak. Als leider ben je iemand die anderen inspireert en motiveert. Je hebt natuurlijk charisma en weet mensen te enthousiasmeren voor het behalen van doelen. Een goede leider weet niet alleen wat er moet gebeuren, maar ook hoe hij zijn team kan motiveren om dat te bereiken. Jouw talent ligt in het nemen van beslissingen en het sturen van anderen in de juiste richting. Dit begint bij het herkennen en oplossen van kleine dingen tot aan de meer complexe vraagstukken. Stel dat je werknemer al maanden met een plastic tas op zijn werk komt, dan is het aan jou de taak om te zorgen voor een goede rugzak om je laptop veilig in op te bergen. Dit zorgt er namelijk voor dat je werknemers zich gewaardeerd voelen en zullen juist dan een stapje harder voor je lopen.

De analyticus

Werk je in een redelijk zelfsturend team, dan is het logisch dat je meer op details gaat. Als analyticus ben je erg gedetailleerd en nauwkeurig. Je bent goed met cijfers en hebt oog voor procesoptimalisatie. Je analyseert data en maakt gefundeerde beslissingen op basis van feiten en cijfers. Je ziet snel verbanden en kunt complexe vraagstukken ontleden. Als analyticus kun je een waardevolle bijdrage leveren aan het optimaliseren van processen binnen een organisatie. Dat kan zijn het analyseren van het aantal online orders op een bepaald moment bij de webshop Travelbags.nl, maar ook het analyseren van bijvoorbeeld de bezoekersaantallen op basis van bepaalde criteria. De kracht ligt hem vooral in het feit dat je weet wat er van je gevraagd wordt en dit op de juiste manier uitvoert.