Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Regels voor het gebruik van het Business Model Canvas

Schrijf niet direct op het Canvas maar gebruik post-its.
Deze regel geldt wanneer je een Business Model Canvas op A0-format gebruikt. Post-its kan je ook weer makkelijk verplaatsen of weghalen.

Blijf niet hangen in bla bla bla, minder praten en vooral doen.
Eerst heel veel data, gegevens en gedachten genereren.
Dan alle input evalueren.
Selecteer de best bruikbare input.
Plak ze op het canvas en ga door. Later kan je er altijd nog even op terugkomen.

Je kan met ieder willekeurig blok beginnen.
Er is geen volgorde en je mag van blok naar blok springen.

Per gegeven of gedachte gebruik je één post-it.
Dus niet meerdere gegevens of gedachten op een post-it.

Voorkom teveel details.
Niet te veel tekst op een post-it. Liever een grafiek, beeld of icoontje met een steekwoord.
En voorkom teveel post-its op het canvas.
Kortom, ontstaan er teveel gegevens, ideeën of gedachten en zien we teveel post-its in een blok: evalueer en reduceer. Zorg dat je zoveel mogelijk de kern raakt.

Wees precies voor ieder blok in het Business Model Canvas. Iedere argeloze lezer moet begrijpen wat er staat.

Voor de startende gebruiker van het Business Model Canvas, hebben we een supportdocument ontwikkelt dat je helpt te begrijpen wat er in de verschillende blokken thuishoort.

Mike Lachappelle bespreekt de regels in vijf minuten.Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.

Wie zijn we?

De website wordt bijgehouden door gedreven professionals die elk op hun eigen manier een fascinatie hebben voor managementmodellen. Allemaal hebben we hands-on ervaring met de toepassing ervan bij het vormgeven aan organisaties en oplossen van problemen. Meestal hebben we ervaring als docent. We stellen onze kennis en ervaring graag ter beschikking voor algemeen gebruik. Wil je ons leren kennen? We stellen ons op de experts pagina aan je voor.

Wat kunnen we voor je betekenen?

Wij managen niet alleen managementmodellensite.nl, maar zijn ook in ons dagelijks leven actief met ons vak bezig; bijvoorbeeld met het trainen en coachen van medewerkers en het vormgeven en verbeteren van organisaties. Wil je je verder verdiepen in dit onderwerp? Of heb je behoefte aan ondersteuning van een ervaren trainer, coach of adviseur? Neem dan gerust contact op. Er is een goede kans dat we je verder kunnen helpen.