Noriaki Kano

Noriaki Kano is een vooraanstaande Japanse professor en deskundige op het gebied van kwaliteitsmanagement en klanttevredenheid. Met een indrukwekkende academische achtergrond en uitgebreide ervaring heeft hij zijn stempel gedrukt op de wereld van bedrijfskunde en productontwikkeling.

Geboren op 15 maart 1940, heeft Noriaki Kano een indrukwekkende academische carrière gevolgd. Hij behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Tokio en trad al snel toe tot de faculteit Ingenieurswetenschappen van dezelfde universiteit. Zijn toewijding aan onderzoek en onderwijs heeft hem internationale erkenning opgeleverd en een sterke reputatie als een toonaangevende denker op het gebied van kwaliteitsmanagement. Hij ontwikkelde onder ander het Kano-model.

Wat Noriaki Kano onderscheidt, is zijn diepgaande begrip van klantgerichtheid en hoe deze de productontwikkeling en bedrijfsprestaties beïnvloedt. Hij heeft aanzienlijke bijdragen geleverd aan de verspreiding van kwaliteitsmanagementprincipes in Japan en over de hele wereld. Zijn werk heeft organisaties geholpen om producten en diensten te leveren die niet alleen voldoen aan de basisvereisten, maar ook de verwachtingen van klanten overtreffen.

Naast zijn academische en onderzoeksprestaties, heeft Noriaki Kano ook bijgedragen aan de groei en ontwikkeling van de discipline kwaliteitsmanagement. Zijn inzichten hebben bedrijven geholpen om zich te richten op de behoeften en wensen van klanten en om effectiever te concurreren in de mondiale markt.